totaalrenovatie woonkamer
totaalrenovatie badkamer douche
Totaalrenovatie belsele
totaalrenovatie slaapkamer

Een schitterende totaalrenovatie zonder zorgen dankzij Tifre

Belsele

Steven en Kristine droomden al lang van wat meer ruimte in huis. Het speelgoed van hun opgroeiende dochtertjes van 9 en 7 nam best wat plaats in beslag. Ook voor hun studerende zoon van 17 was wat meer rust in huis geen overbodige luxe. Een totaalverbouwing was al lang aan de orde en er waren veel ideeën, maar helemaal geen concrete plannen. Door Tifre is de bal als vanzelf toch aan het rollen gegaan.

Ruimte en rust

“Tifre slaagde er goed in om onze wensen te vertalen naar een concreet plan,” getuigt de familie Smet. “We wilden een appartement dat meer ruimte en rust uitstraalde dus het was voor ons belangrijk dat de betonnen balken bovenaan, die in heel het appartement doorliepen, volledig werden weggewerkt. We waren aangenaam verrast door de creatieve oplossingen die Tifre aanreikte. Zo werd er enerzijds gewerkt met valse plafonds om het beton te camoufleren, bijvoorbeeld in de keuken. Anderzijds werden er maatkasten geïnstalleerd en werden de deuren van bestaande maatkasten vervangen om tot aan het plafond te reiken. Er is nu geen beton meer te bespeuren en alles heeft een uniforme look die meer ruimte en rust uitstraalt.”

Open en ordelijk

In bijna heel appartement werd gewerkt met parkettegels. Deze keramische tegels geven de indruk van parket en maken een sfeervolle impressie. Ze werden doorgetrokken in de woonkamer en keuken tot in de gang en de twee slaapkamers. Weinig verschillende materialen gebruiken, zorgt immers voor een gelijkvormige stijl en het creëert ook meer diepte. Zeker een lange tegel geeft een meer open gevoel.

De witte, greeploze maatkasten naast de tv creëren heel wat extra opbergruimte zonder dat de ruimte te druk wordt. Een praktische bergruimte met wasmachine en droogkast zit nu verborgen achter een houten wand met een greeploze deur in hetzelfde materiaal.

Tussen die eerste schets en het uiteindelijke 3D- ontwerp zat ongeveer een jaar. “Dat is normaal,” zegt Steven. “Het ging om een grote verbouwing. Dat gaat niet over één nacht ijs, dus we wilden daar rustig de tijd voor nemen. Tifre respecteerde ons tempo. Kristine en ik voelden op geen enkel moment druk om knopen door te hakken.”

Creatieve betrokkenheid en expertise

Steven en Kristine stonden versteld van de betrokkenheid van het bouwbedrijf. “Ze deden regelmatig zelf voorstellen,” vertelt Steven. “Ze luisterden goed naar onze wensen en de praktische overwegingen daarachter. Er werd altijd heel veel rekening gehouden met onze gezinssituatie. Ze gingen echt enorm mee in onze zoektocht naar de best mogelijke totaalverbouwing. Wanneer we bijvoorbeeld een idee hadden opgegeven omdat het ons praktisch niet haalbaar leek, reikten ze soms oplossingen aan die we zelf niet voor mogelijk hadden gehouden, zodat het toch kon.”
Toen de 3D-tekening finaal was, werd alles vrij snel concreet ingepland. Het project kreeg een ervaren werfleider toegewezen die duidelijk van aanpakken wist. “Rudi was altijd vriendelijk, punctueel en stipt.

 

Wil je net zoals Steven en Kristine ook een totaalrenovatie verwezenlijken? Contacteer ons dan gerust voor een vrijblijvende offerte.

Renoveren met één aannemer

Vertrouw op Tifre voor een vrijblijvende offerte op maat.

Contacteer ons

Voor en na

Na
Voor

Download ons magazine

Ideeën sprokkelen? Je ontdekt de nieuwste trends en innovaties op vlak van renovaties in deze gratis gids.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.