Een totaalrenovatie zonder zorgen

Temse

Toen de woning van Danny Apers en zijn vrouw 20 jaar oud werd, vonden ze het tijd voor een grondige renovatie. Aangezien ze allebei geen zin hadden om zelf maandenlang te klussen of met verschillende partijen te communiceren die op elkaar zouden moeten wachten, besloten ze om voor een totaalrenovatie te gaan. Via Google search wierpen ze een kritische blik op de reviews van een aantal Waaslandse specialisten in totaalrenovatie. Dat bracht hen bij Tifre.

“We besloten niet met een architect te werken aangezien we onze woning ooit zelf hadden laten bouwen met een architect,” vertelt Danny. “De structuur en indeling waren nog prima, maar er waren veel zaken verouderd en aan vervanging toe. Mijn vrouw maakte een aantal schetsen waar Tifre dan mee aan de slag is gegaan.”

Overzichtelijke, haalbare planning

Er werd een budget en opleverdatum afgesproken met Danny en zijn vrouw. Zij zouden een maand lang voor een ander onderkomen zorgen en binnen die maand zou de totaalrenovatie rond zijn. Tijdens renovatiewerken komen er vaak toch nog kleine problemen aan het licht die moeten worden opgelost of hersteld. Ook daar houdt Tifre rekening mee in de planning. “Alle extra wensen die we hadden, werden zonder problemen uitgevoerd,” zegt Danny. “Natuurlijk ging de afgesproken prijs dan omhoog, maar daar werd heel goed over gecommuniceerd. Onder andere het slot van de keukendeur moest worden hersteld, waarna ik diezelfde dag nog een overzichtelijke offerte kreeg die ik online kon bevestigen. Kort daarna werd dan het materiaal besteld en de herstelling uitgevoerd. Zo verliep dat voor alle ‘meerwerken’. Wij wisten altijd heel goed waar we voorstonden tijdens heel de renovatie.”

Out of the box

De totaalrenovatie bracht voor Danny en zijn vrouw ook een paar aangename verrassingen mee. “Door hun ervaring konden ze ons goede tips geven. Zo hebben ze bijvoorbeeld de tussenmuur in de keuken weggehaald, waardoor alles veel ruimer voelt. Dat is een flinke verbetering.” Voor Danny en zijn vrouw was het belangrijk dat de vloeren vernieuwd werden, voor een egaal, ruim gevoel. Ook in de slaapkamer kwam er nieuwe parket. “Onze dressing met quickstep was nog vrij recent, dus aanvankelijk zou die blijven liggen. Maar Tifre stelde voor om de quickstep te verwijderen en de nieuwe parket onder de kasten door te trekken. Zo kon de dressing blijven, maar kreeg alles toch een uniforme look.” zegt Danny.

Een heel nieuwe woning

De familie Apers kreeg binnen een maand tijd een heel nieuwe woning. Alles werd vernieuwd: eerst en vooral de badkamer en keuken maar ook de vloeren. Kabels werden vervangen, veluxen en zonneweringen geplaatst, … Ook de verlichting en verlichtingspunten werden vervangen. “Vanbuiten is het nog steeds dezelfde woning,” zegt Danny, “maar vanbinnen voelt het als een totaal nieuwe woonst.” Ook naar comfort toe is het een enorm verschil volgens Danny. “De airco is een flinke vooruitgang, maar ook de vloeren zijn een verbetering. De tegels zijn elegant en kunnen heel gemakkelijk gereinigd worden. En dat vindt vooral mijn vrouw dan weer fantastisch. Happy wife, happy life,” zegt Danny met een knipoog.

Nog een eigen toets

Danny en zijn vrouw wilden aan hun renovatie graag nog hun eigen toets geven. Ook daar werd rekening mee gehouden. “Tifre had alles mooi binnen de tijd opgevoegd, opgeschuurd en afgewerkt. Dat maakte het voor mij een plezier om achteraf zelf te schilderen. Alles van steenpuin en materiaal werd vakkundig opgeruimd en opgekuist, zodat ik zonder zorgen aan de slag kon met het ophangen van onze zelf gekozen decoratie, schakelaars, stopcontacten, zonneplintjes en de schilderwerken.”

“We zijn heel dankbaar dat we met Tifre in zee zijn gegaan,” besluit Danny. “Zij hebben alles in één keer vakkundig aangepakt. De communicatie met de werfleider verliep heel open en aangenaam. Verder verliep de facturatie ook heel vlot. Het is fijn om samen te werken met een goed uitgebouwd totaalrenovatiebedrijf met zo’n correcte interne structuur.”

Wil je graag een beroep doen op onze vakmensen? Neem dan snel contact op voor een vrijblijvende vacature.

Renoveren met één aannemer

Vertrouw op Tifre voor een vrijblijvende offerte op maat.

Contacteer ons

Download ons magazine

Ideeën sprokkelen? Je ontdekt de nieuwste trends en innovaties op vlak van renovaties in deze gratis gids.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.