woonkamer appartement
keuken totaalrenovatie
slaapkamer totaalrenovatie
badkamer totaalrenovatie

Totaalrenovatie familieappartement

Knokke

Ruimte en rust

“Tifre slaagde er goed in om onze wensen te vertalen naar een concreet plan,” getuigt de familie Smet. “We wilden een appartement dat meer ruimte en rust uitstraalde dus het was voor ons belangrijk dat de betonnen balken bovenaan, die in heel het appartement doorliepen, volledig werden weggewerkt. We waren aangenaam verrast door de creatieve oplossingen die Tifre aanreikte. Zo werd er enerzijds gewerkt met valse plafonds om het beton te camoufleren, bijvoorbeeld in de keuken. Anderzijds werden er maatkasten geïnstalleerd en werden de deuren van bestaande maatkasten vervangen om tot aan het plafond te reiken. Er is nu geen beton meer te bespeuren en alles heeft een uniforme look die meer ruimte en rust uitstraalt.”

Open en ordelijk

In bijna heel appartement werd gewerkt met parkettegels. Deze keramische tegels geven de indruk van parket en maken een sfeervolle impressie. Ze werden doorgetrokken in de woonkamer en keuken tot in de gang en de twee slaapkamers. Weinig verschillende materialen gebruiken, zorgt immers voor een gelijkvormige stijl en het creëert ook meer diepte. Zeker een lange tegel geeft een meer open gevoel.

De witte, greeploze maatkasten naast de tv creëren heel wat extra opbergruimte zonder dat de ruimte te druk wordt. Een praktische bergruimte met wasmachine en droogkast zit nu verborgen achter een houten wand met een greeploze deur in hetzelfde materiaal.

En er is ook een tweede bergruimte voorzien voor strijkplank, stofzuiger en poetsproducten. Ook dit straalt meer eenvoud, orde en rust uit.

In de kleine, bedrukte badkamer werd het plafond verhoogd om meer ruimte te creëren. De witte kleuren zorgen ervoor dat deze visueel nog meer vergroot. Het is nog steeds een kleine badkamer, maar ze voelt veel groter en is nu ook echt praktisch. Hetzelfde geldt voor de keuken, die eerst nogal claustrofobisch aandeed, maar nu subtiel verweven zit in het geheel van het appartement.

Oog voor sfeer en budget

“Oorspronkelijk was het de bedoeling om heel de keuken te renoveren,” vertelt de familie Smet. “Ze was immers 10 jaar oud. Maar Tifre had een ander voorstel. Aangezien het al een witte keuken was, stelde de firma voor om de keuken gewoon op te frissen. Het lage muurtje tussen woonkamer en keuken werd afgebroken, zodat die twee ruimtes in elkaar zouden overvloeien. Het werkblad van de keuken werd volledig vernieuwd. Dit marmer werd voortgezet in het tafelblad van de praktische ontbijttafel die nu de woonkamer en de keuken verbindt tot één ruimte. Een elegant zwart wijnrekje markeert nu de scheiding tussen die aanvankelijk twee verschillende, gescheiden kamers. Zo zorgden enkele kleine ingrepen eigenlijk voor een indrukwekkende make-over en het was nog beter voor onze portemonnee ook.”

Wil je ook een totaalrenovatie verwezenlijken? Contacteer ons dan gerust voor een vrijblijvende offerte.

Renoveren met één aannemer

Vertrouw op Tifre voor een vrijblijvende offerte op maat.

Contacteer ons

Download ons magazine

Ideeën sprokkelen? Je ontdekt de nieuwste trends en innovaties op vlak van renovaties in deze gratis gids.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.