Op zoek naar een partner voor jouw totaalrenovatie?
Contacteer ons
Dak-, gevel- en schrijnwerk
Interieurrenovatie
Dakrenovatie
Isolatie en techniek
Totaalrenovatie
Gevelrenovatie

Totaalrenovatie Waasmunster

Tifre verzorgde de renovatie van een vakantiehuis uit 1958, waarbij de oude structuur werd behouden en gemoderniseerd voor hedendaags gebruik. Samen met Tifre werd de woning geïsoleerd, voorzien van nieuwe technieken en bekleed met antracieten ruitleien voor een stijlvolle afwerking.

Familie Heirbaut

Waasmunster
Bij het minste probleem kwam Tifre meteen ter plaatse om een oplossing aan te reiken
Contact

De nieuwe woonst met twee aanbouwen werd door de vakmensen van Tifre geïsoleerd. Als dakbedekking werd gekozen voor zwarte zink om mosvorming tegen te gaan. Daarna moest het gebouw integraal worden ingepakt in gevelmateriaal. Het koppel koos voor antracieten ruitleien die bij het zwarte dak pasten. Deze worden niet vaak gebruikt voor de façade van een woning. In plaats van de gebruikelijke overlapping moesten deze leien naadloos uitgelijnd worden en op elkaar gezet. “Dit vereiste wel wat vakmanschap maar de professionele plaatsers van Tifre hadden geen moeite om dit uit te voeren en begrepen meteen wat de bedoeling was,” getuigt Nino.

Na een aantal jaar leegstand, besliste architect Nino Heirbaut samen met zijn echtgenote om hun vakantiehuis uit 1958 om te vormen tot een hedendaagse woning, aangepast aan de noden van hun gezin. De sentimentele waarde van de vakantiewoning, die vroeger toebehoorde aan de grootouders van zijn echtgenote, stond echter in contrast met de uitdagingen om van een bungalow met veel verliesoppervlakte van de gevels en een beperkte bewoonbare oppervlakte toch een ruime, maar compacte en efficiënte woning te maken.

Ze besloten het gedateerde pand compleet te renoveren en te moderniseren maar de structuur en fundamenten te behouden. “Financieel was dit niet de meest evidente keuze,” geeft Nino toe. Het buitenverblijf had namelijk lang leeg gestaan en dus een complete make-over nodig. Het verouderde pand moest volledig geïsoleerd en van nieuwe technieken voorzien worden volgens de huidige normen. Een van de grootste uitdagingen was het vergroten van het woonoppervlak .

De samenwerking met Tifre vond Nino erg aangenaam. “De werken werden goed opgevolgd door Rudi,” aldus Nino. “Bij het minste probleem kwam hij meteen ter plaatse om een oplossing aan te reiken. De communicatie met de werfleider was heel vlot en toegankelijk,” vervolgt hij. Vanuit zijn kennis en ervaring weet Nino dat een sterke dialoog met de bouwheer een cruciaal element in het bouwproces vormt.

Wil je ook graag een vrijblijvende offerte voor jouw gevelbekleding?
Contacteer ons dan gerust.

De nieuwe woonst met twee aanbouwen werd door de vakmensen van Tifre geïsoleerd. Als dakbedekking werd gekozen voor zwarte zink om mosvorming tegen te gaan. Daarna moest het gebouw integraal worden ingepakt in gevelmateriaal. Het koppel koos voor antracieten ruitleien die bij het zwarte dak pasten. Deze worden niet vaak gebruikt voor de façade van een woning. In plaats van de gebruikelijke overlapping moesten deze leien naadloos uitgelijnd worden en op elkaar gezet. “Dit vereiste wel wat vakmanschap maar de professionele plaatsers van Tifre hadden geen moeite om dit uit te voeren en begrepen meteen wat de bedoeling was,” getuigt Nino.

Na een aantal jaar leegstand, besliste architect Nino Heirbaut samen met zijn echtgenote om hun vakantiehuis uit 1958 om te vormen tot een hedendaagse woning, aangepast aan de noden van hun gezin. De sentimentele waarde van de vakantiewoning, die vroeger toebehoorde aan de grootouders van zijn echtgenote, stond echter in contrast met de uitdagingen om van een bungalow met veel verliesoppervlakte van de gevels en een beperkte bewoonbare oppervlakte toch een ruime, maar compacte en efficiënte woning te maken.

Ze besloten het gedateerde pand compleet te renoveren en te moderniseren maar de structuur en fundamenten te behouden. “Financieel was dit niet de meest evidente keuze,” geeft Nino toe. Het buitenverblijf had namelijk lang leeg gestaan en dus een complete make-over nodig. Het verouderde pand moest volledig geïsoleerd en van nieuwe technieken voorzien worden volgens de huidige normen. Een van de grootste uitdagingen was het vergroten van het woonoppervlak .

De samenwerking met Tifre vond Nino erg aangenaam. “De werken werden goed opgevolgd door Rudi,” aldus Nino. “Bij het minste probleem kwam hij meteen ter plaatse om een oplossing aan te reiken. De communicatie met de werfleider was heel vlot en toegankelijk,” vervolgt hij. Vanuit zijn kennis en ervaring weet Nino dat een sterke dialoog met de bouwheer een cruciaal element in het bouwproces vormt.

Wil je ook graag een vrijblijvende offerte voor jouw gevelbekleding?
Contacteer ons dan gerust.

Renoveren met Tifre?

Wij nemen binnen één werkdag contact met je op.

Contacteer ons om jouw plannen te bespreken.
Tifre volgt jouw renovatie op van A tot Z.  

Contacteer ons