Renoveren van jouw badkamer, een proces in stappen

terug

De badkamer is een belangrijke ruimte voor wie even wil ontsnappen aan de dagdagelijkse sleur. Veel mensen zien het als een oase van rust binnen hun woning. Straalt je huidige badkamer toch niet de sfeer uit die je zou willen of is ze veel minder functioneel dan je zou wensen? Dan ben je misschien toe aan een badkamerrenovatie. De renovatie van een badkamer is een proces in fases waar we zeker niet licht over gaan. Je moet immers elke dag even gelukkig blijven met het resultaat. Daarom werken we altijd volgens een uitgewerkt stappenplan.

De huidige stand van zaken

Om een toekomstige badkamer te creëren die zowel functioneel als mooi is, is het belangrijk om te vertrekken vanuit de huidige situatie. Wat is er momenteel minder praktisch, waar verlies je veel ruimte, wat ontbreekt er nog? Daarom komt bij jou een technisch adviseur ter plaatse om een schets op te maken van je badkamer. Hij gaat alles opmeten en neemt ook verschillende foto’s. Op die manier kunnen we een heel duidelijk beeld krijgen van de huidige positie van je bad en/of douche, toilet, bergruimten, enzovoort.

Je eigen inbreng

Nadat alles nauwkeurig is opgemeten en vastgelegd, is het belangrijk om te weten wat jouw verwachtingen zijn. Onze technisch adviseur luistert dan ook heel goed naar je wensen. Hij zal ook vragen stellen waar je zelf misschien nog niet aan had gedacht. Bij Tifre denken we namelijk altijd mee met onze klant en houden we rekening met de toekomst.

 • De indeling bij badkamerrenovatie
  Bij een badkamerrenovatie is de indeling van heel groot belang. Het spreekt voor zich dat een functionele badkamer voor veel minder stress zorgt op een gewone weekdag. Daarom is het belangrijk dat alles een goede plaats krijgt in de ruimte en dat er niet te veel of te weinig voorzien wordt. Heb je bijvoorbeeld nog nood aan een bad? En wat binnen een tiental jaar? Wat zal je dan vooral nodig hebben? We zorgen er altijd voor dat je badkamer qua functionaliteit meegroeit met je gezinssituatie. Misschien word je stilaan wat minder flexibel, krijg je opgroeiende kinderen of misschien wel logerende kleinkinderen. Ook dan ben je zeker dat je badkamer nog steeds zal voldoen aan al jouw noden.
 • De juiste verlichting
  We gaan ook na welk soort verlichting ideaal zou zijn in je nieuwe badkamer. Daarbij houden
  we opnieuw rekening met al jouw wensen. Wil je het liefst enkel primaire verlichting of ook sfeerverlichting? Krijg je genoeg daglicht binnen? Veel badkamers situeren zich onder de schuine kant van een dak, waardoor er weinig zonlicht binnenkomt. In dat geval kunnen we met behulp van Velux extra daglicht voorzien in je nieuwe badkamer. Met de juiste verlichting heb je de sfeer zelf in handen en is de ruimte perfect geschikt voor elke situatie. In de ideale badkamer kun je zowel vrolijk en energiek wakker worden als ontspannen wegdromen met een boek in bad.
 • Tegels kiezen naar jouw smaak
  Tegels hebben een grote invloed op het algeheel uitzicht van je badkamer. Ze bepalen vaak mee de look die je wilt creëren. Ze maken een badkamer strak en functioneel of warm en gezellig. De kleuren of patronen die je selecteert kunnen meteen een andere sfeer opwekken. Je kunt verschillende stijlen kiezen: met pastelkleuren of eerder felle kleuren, unieke patronen of houtaccenten, … Je kunt voor grote tegels gaan waardoor je badkamer er ruimer zal uitzien, of net kleine tegels. Onze partner in betegeling zal je op basis van het ontwerp met plezier verder helpen om de juiste keuze te maken.
 • Selecteer je sanitair
  Ook voor het sanitair werkt Tifre samen met uitstekende partners. Zij zullen je begeleiden om de juiste voorzieningen te selecteren voor het ontwerp dat we hebben gemaakt. Zoals altijd polsen we eerst naar je voorkeuren bij het uitwerken van een goed ontwerp.

Een 3D-ontwerp op jouw maat

Nadat we goed naar je wensen hebben geluisterd, werken we voor jou een gedetailleerde 3D-tekening uit. Zo krijg je een heel concreet idee van hoe je badkamer eruit zal zien na de badkamerrenovatie. Het is een leidraad wanneer je bij onze partners langsgaat voor tegels en sanitair. Met dit ontwerp op zak kun je in gedachten ook al heerlijk relaxen in je nieuwe badkamer. Vanaf nu hoef je zelf niets meer te doen en kun je achteroverleunen tot onze vakmensen je droom komen realiseren.

Badkamer 3D

Een vrijblijvende offerte

Op basis van jouw voorkeuren en het 3D-ontwerp sturen we je een offerte voor je totale badkamerrenovatie. Deze prijsinschatting bevat ook een raming van de kosten voor de tegels en het sanitair bij onze partners. Zo kom je achteraf niet voor nare financiële verrassingen te staan en kun je met een gerust hart uitkijken naar je nieuwe badkamer. Op zoek naar nog wat inspiratie? Bekijk dan zeker eens onze badkamerrenovaties!

Heb je nog vragen over onze werkwijze of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek? Neem dan snel contact op!

Contacteer ons